BESTUUR

Voorzitter & Secretaris: Dennis Arts
Penningmeester: Mark Heurter
Tastingmanager: Rob van Wegberg
Whiskymanager: Bass van Heel
PR/Merchandise/webmanager: Ivo Heijthuisen
Evenementenmanager: Ivo van Driel

Het bestuur van het Skotsj Fellowsjip is opgedeeld in een aantal standaard- en genre-specifieke rollen. In de praktijk zullen veel taken gezamenlijk worden uitgevoerd of (binnen het bestuur) van elkaar worden overgenomen. Wij houden immers niet van kaders, wij houden meer van gezelligheid…


Dennis Arts

Voorzitter/secretaris

Sinds 2002 ben ik begonnen met whisky’s te proeven maar sinds 2008 heeft dit iets serieuzere vormen aangenomen. In die periode ben ik proeverijen gaan bezoeken en kocht ik wat meer verschillende whisky’s voor thuis. Voor mij is nieuwe (betaalbare) whisky’s ontdekken de reden om Skotsj Fellowsjip op te richten.

FAVORIETE WHISKY: Highland Park 18


Rob van Wegberg

Tastingmanager

In 2005 had ik mijn eerste kennismaking met Whisky, maar het was zeker geen liefde op het eerste gezicht! Enkele jaren later kreeg ik van een collega een fles Glenfiddich 15 jaar en vanaf dat moment was ik verkocht. Nu enkele jaren later heb ik veel ervaring opgedaan met het proeven van verschillende whisky’s, naast een mooie eigen verzameling op te bouwen ga ik regelmatig naar whisky tastings en evenementen. Ook ben ik inmiddels 2 keer in Schotland geweest om nog meer diepgang te krijgen in het proces van whisky maken en alles wat daar bij komt kijken.

FAVORIETE WHISKY: Littlemill/Bladnoch expressies


Mark Heurter

Penningmeester

Ik ben Mark, 34 jaar jong!

4 jaar terug begonnen in Leiden met whisky drinken. Het begon als een gezellige middag weg met de mannen, alcohol en spareribs! Na het 2e jaar toch iets meer gaan doen met de smaak i.p.v. het alcohol percentage. Van een middagje denken over shirts om aan te trekken naar Leiden, ben ik nu penningmeester bij het Skotsj Fellowsjip!

Moto: Er is genoeg lekkere whisky te krijgen in een betaalbare range!

FAVORIETE WHISKY: Die ene, je weet wel, die betaalbare!


Bass van Heel

Whiskymanager

Mijn whisky geschiedenis begint ergens rond 2010. De toenmalige drummer van mijn band was gevangen door het whiskyvirus. Hoewel ik hem in eerste instantie voor gek verklaarde en hem vroeg waarom hij niet 'gewoon' bier bleef drinken, was ik ook geïntrigeerd door de gepassioneerde manier waarop hij over de godendrank sprak. Toch maar eens proberen... Een weekje later eens rustig gaan zitten voor een glas Jameson. Niet 'je van het', maar verdomme dit smaakte wel naar meer. Chivas Regal, Dimple, JW Red en Black volgde snel. Tijd om voor de eerste keer een bezoekje aan The Whiskyfriend te brengen. Leuke vent, die Frans. Voor nog geen drie tientjes nam ik een Bowmore van The Ultimate mee, en ja ook ik was besmet. En niet van plan om ooit te genezen. Haha. In no time had ik de Classic Malt's in 200ml flesjes in de kast staan en was Ralfy-reviews op YouTube kijken een dagelijkse bezigheid. Elke tasting georganiseerd door Frans bezocht ik en ik baande me langzaam een eerste weg door de enorme schat aan whisky wetenswaardigheden... Ik proefde wat ik proeven kon. Al snel ontwikkelde ik een liefde voor Islay. Die is nooit helemaal over gegaan, maar na een jaartje ben ik vooral veel sherry whisky's gaan drinken en op dit moment ben ik verzot op Lowland whisky. De eerste editie whisky in Leiden bezocht ik samen met mede-Skotsj Fellowsjip-lid Roy. Ook die dag was meteen weer duidelijk dat ik eraan vast zat. Whiskyfestivals zullen terug blijven keren in de agenda. Punt uit! Zeker niet met het idee whiskykenner te zijn, maar medegenieter werd het idee Rock 'N Roll Whisky geboren. Zonder al te veel theoretisch geneuzel tastings verzorgen en die pimpen met live muziek. Gezelligheid staat centraal. Het was meteen een succes. En dat is het nog steeds. Inmiddels vele proeverijen verder amuseren singer/songwriter Dan Vanhoudt en ik ons nog steeds kostelijk als we weer een avond Rock 'N Roll Whisky verzorgen. In de jaren die volgden werd de groep waarmee we naar Leiden gingen steeds groter en leerde ik tastingmanager Rob kennen. We hadden een klik op het gebied van zeldzame whisky en kwamen al snel uit bij de whisky's van de distillery 'Littlemill'. Tot op vandaag zitten daar de lekkerste whisky's bij die ik heb gehad. Helaas een closed distillery en je moet dus diep in de buidel tasten om het spul te kunnen drinken. Daar heb ik dan toch wat moeite mee. Dus als je naar mijn favoriete whisky vraagt kies ik dan toch voor de distillery waar de vonk echt oversloeg...

FAVORIETE WHISKY: My good ol' Bowmore!!


Ivo Heijthuisen

PR/Merchandise/Webmanager

Sinds 2010 pas echt bezig in de wondere wereld van whisky. Nog steeds verbaasd over hoe groot deze wereld is en hoe veel ik (gelukkig) nog te ontdekken heb. Met het zoeken naar flessen, de gezelligheid van de whiskyfestivals en het zoveel mogelijk proeven van nieuwe varianten voel ik me in de wondere whisky wereld als een kind in een snoepwinkel. Het Skotsj Fellowsjip is voor mij een manier om mijn zoektocht met gelijkgezinden te delen...

FAVORIETE WHISKY: Glenfarclas 15


Ivo van Driel

Evenementenmanager

Mijn whisky geschiedenis stamt zoals de meeste met ruigdoenerij tijdens het stappen.
Wij vonden ons rond de jaren 2000 al een hele vent als we een Black Label zonder ijs pakte in plaats van red label. Echter daardoor was er wel een interesse gewekt en probeerde we soms een ander flesje….niet echt wetende wat we aan het drinken waren.
Rond de jaren 2006 zijn we begonnen met het bezoeken van proeverijen en wat meer flesjes aan te schaffen. In den beginnen wat meer flessen van de classis malt collectie en na het bezoeken van meerdere festivals begon ook een grote voorliefde voor Blended Malts en Independend Bottelaars zich te ontwikkelen. Ik vind het vooral leuk om deze hobby te kunnen en mogen uit te oefenen met de beste vrienden en natuurlijk hoop ik dat er door deze vereniging nog meer vrienden bij mogen komen waarmee we spannende whisky verhalen mogen ervaren en delen.

FAVORIETE WHISKY: Tamdhu 2006 (The Ultimate, Van Wees)